PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Minx | Groezrock 2013

zaterdag 27 april 2013Festivalwei Meerhout

Minx

Een man in een maatpak op Groezrock, het is een zeldzaam fenomeen. Dieter Meyns, beter gekend als Minx, werd bekend als zanger van de Belgische punk rock band Flatcat die vooral begin jaren tweeduizend bekend waren in zowel binnen- als buitenland, met als hoogtepunt de twee Braziliaanse tours. Voor zijn passage aan Groezrock laat hij zijn bandleden en elektrische gitaren thuis en mag hij als eerste naam op de Acoustic Stage zijn ding doen. 

Minx doet iets waar veel bands die op de line up staan zich nooit aan zouden durven wagen, catchy pop nummers zoals Diamonds van Rihanna en Videogames van Lana Del Rey brengen in een ingetogen, maar daarvoor zeker geen slechte versie, waarbij hij hulp krijgt van An Lemmens op piano. Onderweg horen we ook nog een paar Flatcat nummers waaronder de twee recentste singles die regelmatig op de buis passeerden, met dank aan An Lemmens en Kevin Janssens die meespeelden in de videoclip van ‘The Great Escape‘, de bijdrage van Sean Dhondt in All Anchors Lost, en een nieuw nummer ‘Taking Shelter‘ van de nieuwe Flatcat plaat, -gemixt door Bill Stevenson, ex-drummer van Black Flag en stichtend lid van The Descendents- die verwacht wordt in het najaar. 

Het vroege uur, en het wat te softe werk voor de gemiddelde Groezrocker, maakt dat de opkomst niet bijster groot is, maar het charisma (lees: -ik durf het bijna niet zeggen- aaibaarheidsfactor) en overtuiging maken dat ruimschoots goed. Een goede fond voor het harde werk dat later op de dag nog volgt. 

< Nathan Dobbelaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter